• 06-57538393
  • info@hondenfotograferen.nl
  • Ma - Vrij: 9:00 - 17:00

Over Saskia

Over Saskia

Ik leer jou de mooiste foto’s maken van je hond.

Zodat je blijvende herinneringen hebt aan je beste maatje.

Zonder technisch gedoe en juist met een smartphone. 

Saskia Weijman hondenfotograaf

Kon je hond maar net zo oud worden als jij...

Hij is er altijd voor je, komt op het juiste moment even een knuffel geven of een lik over je wang. Als je troost nodig hebt komt ie tegen je aan leunen. Je hoeft nergens over te praten, de aanwezigheid is genoeg. Zijn gekke gedrag maakt je aan het lachen, die ene blik als hij ondeugend is geweest...echt boos kun je niet worden. Je moet er niet aan denken dat hij er niet meer is.

Gelukkig heb je altijd een camera bij de hand, want je hebt een smartphone. Zorg dat je weet hoe je de leukste en mooiste foto's maakt, zodat je blijvende herinneringen maakt van je beste maatje. Net zoals deze foto die heb ik heb gemaakt van Woody. 

Woody van Saskia Weijman

Over Saskia

Over Saskia Weijman

Jong geleerd...

Mijn naam is Saskia Weijman (1979) en ik ben hondenfotograaf. Van kleins af aan loop ik met een camera rond. Ik fotografeerde vooral dieren, van een kievit die ik voor het eerst in mijn leven zag tot onze honden. Op de foto hierboven zie je mij met een Kodak Instamatic, ik was 5 jaar oud en genoot toen al van fotograferen.

Mijn opa was natuurfotograaf en ik ging vaak met hem op pad. We banjerden door de modder, speurden door de verrekijker en liepen allebei met een paar kilo spiegelreflexcamera en telelenzen door de natuur om die ene vogel te fotograferen.

Over Saskia Weijman Hondenfotograaf

Is oud gedaan...

Voor het digitale tijdperk vond ik het geweldig om in opa’s doka zelf foto’s te ontwikkelen. Van hem heb ik het fotograferen geleerd. 

Eind september 2017 hebben we bovenstaande foto gemaakt. Opa (93) met zijn Sony systeemcamera en ik met de boxcamera die zijn moeder had gekocht net na de Tweede Wereldoorlog. 

Opa fotografeerde tot op het laatst. Bekijk hier de reportage die ik van hem heb gemaakt.
Opa wilde zo graag 100 worden maar is in februari 2019 overleden.

Opgegroeid met honden

Toen ik een jaar of 2 was hadden we een bouvier met de originele naam 'Boef'. Helaas is deze op jonge leeftijd ziek geworden en ingeslapen.

Toen ik een jaar of 8 was kregen we Boemel (een kruising Rottweiler x Berner Sennen) en Snuutsie (een boomertje).  Ook alle opa's en oma's hadden honden.

Woody (Golden Retriever) was mijn eerste 'eigen' hond. Daarna volgde Maxi (choco Labrador) en inmiddels hebben Robbert en ik Jill & Storm. Natuurlijk vind je vaak foto's van hen op mijn Facebook pagina.

Saskia Weijman en hondenfotografie

Jill

Gek op kauwbotten, knuffels, 'zoek verloren' en rollen in viezigheid. 

Jill is bij ons komen wonen toen ze 1,5 jaar was. Ze had een zware tijd achter de rug als fokteef. Ja...op die leeftijd al 🙁 

Ze is ontzettend lief, voelt je feilloos aan en kan genieten van de omgeving. Zo zit ze rustig op een bankje om zich heen te kijken. Tuurt ze over de Rijn of gaat lekker ergens relaxed liggen. 

Voor een koekje doet Jill alles. Verrassend hè.

Jill kom je ook tegen in de online mini cursus én de online training.

Over Saskia Weijman en Storm

Storm

Gek op dummies, ballen, speuren en apporteren. Sinds kort zitten we samen op behendigheid, wat voor hilarische momenten zorgt. 

Storm is bij ons komen wonen toen hij 10 maanden was. Hij was ondervoed en overprikkeld afgestaan bij de dierenarts. Inmiddels is hij op zijn pootjes terecht gekomen, 3 jaar oud en zo'n lieverd! 

Zijn beste fotokwaliteit is met droopy ogen in de lens kijken of gekke bekken trekken. 

Storm kom je ook in de online mini cursus én training tegen. 

Saskia Weijman Wageningen

Waar ik van hou

Met Hondenfotograferen.nl volg ik echt mijn hart. Ik heb het leukste werk ter wereld: Hondenliefhebbers blij maken door ze te leren zelf mooiere foto's te maken van hun hond. 

Robbert, mijn allerliefste waar ik mee samenwoon in Wageningen.

Jill & Storm natuurlijk.

Bordspellen spelen, het liefst met zo veel mogelijk spelonderdelen en blokjes.

Latte Macchiato drinken, of een warme chocomel met een shot espresso. Hmmm heerlijk in de winter, probeer maar eens! 

 

 

De hond zoals hij is

Ik ben hondenfotograaf om de hond vast te leggen zoals hij is. In zijn eigen omgeving en wanneer hij lekker zichzelf kan zijn. Zodat je hond op de foto staat zoals jij hem elke dag ziet. 

Daarom fotografeer ik niet in de studio en neem ik uitgebreid de tijd voor een workshop en fotoshoot. 

Het allerleukst vind ik het fotograferen van de band tussen mens en hond. Zoals de foto hierboven van Vera en hulphond Pim. Ik fotografeer daarom ook vrijwillig voor stichting Hulphond. 

Workshops

Ik wil de kennis die ik heb over hondenfotografie én smartphonefotografie overbrengen aan jou als hondenbezitter. 

Zodat je zelf ook de mooiste en leukste foto’s kunt maken van je hond. 

Want er komt een dag dat hij er niet meer is. Dat heb ik meegemaakt met Woody. Plotseling piepte hij er tussenuit en ik heb er spijt van dat ik niet meer foto's van de dagelijkse dingen van hem heb gemaakt. 

Het verhaal over Woody kun je hier lezen.

Online Training

Uniek in Nederland en België zijn mijn online trainingen hondenfotografie met je smartphone. 

Je kunt starten met de gratis online mini cursus en daarna doorgaan naar de uitgebreide online training om supergave foto's te maken van je hond met je smartphone. Hé wie wil nou niet de mooiste foto's maken van zijn eigen hond? 

Inmiddels hebben meer dan 7000 hondenliefhebbers meegedaan. Zij kunnen al veel mooiere foto's maken van hun hond. Doe jij ook mee?

Ik heb gefotografeerd voor onder andere:

gefotografeerd voor

Dit zeggen deelnemers:

" Nu vind ik het pas echt leuk om met mijn smartphone m'n hond te fotograferen."
Joke van Lavieren de Waard

" Heel veel geleerd, heel veel plezier gehad en aangestoken met het fotografievirus."
Kelly de Vries

" De tips zijn erg handig, bruikbaar & goed omschreven. Erg leuk gedaan."
Astrid Brandt

" Ik dacht altijd dat ik geen goede foto's kon maken. Met de simpele tips van Saskia maak ik nu gewoon met mijn smartphone foto's waar ik trots op ben."
Monica Verbaarschot

" Saskia legt alles op een leuke en heldere manier uit."
Isabel Stagg

" Saskia geeft op een erg leuke manier in filmpjes allerlei tips en trucs om erg mooie foto's te maken."
Lex Koopmeiners

" Ik moet er altijd nog aan denken aan hoeveel mensen met geprobeerd hebben wat uit te leggen over sluitertijd en diafragma...Nooit gelukt. Toen kwam Saskia voorbij en met een half uur dacht ik: ahaaaaaa zo zit dat dus."
Chantal in 't Groen

" Saskia is zeer gepassioneerd in wat ze doet en kan dat heel simpel uitleggen, wat ook heerlijk is de groepsdynamiek die ze weet te creëren, dat maakt het eenvoudigweg super gezellig."
Marian de Lange

" Heb veel geleerd in deze korte tijd. Bij deze wil ik jou vriendelijk bedanken voor je fijne uitleg" - Karin Hendriks

" Wat een super leuke mini cursuswas het heb er veel van geleerd."
Ingrid du Chatenier

Foto's van deelnemers:

deelnemers hondenfotografie challenge