fbpx

Fotoshoot Deftige Dieren Kasteel Amerongen

Fotoshoot 'Deftige Dieren' voor Kasteel Amerongen

Honden van Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen staat vanaf juni in het teken van de dieren die ooit op het kasteel woonden. Honden, paarden, poezen en alle andere dieren. Ik ben gevraagd de hondenrassen die ook op het kasteel woonden vroeger op de foto te zetten voor allerlei media uitingen. 

Een van de wensen was om de honden op de brug voor het kasteel te fotograferen. Midden op de dag in de volle zon en honden met een eigen willetje. Leuke uitdaging! Daar heb ik een filmpje van gemaakt en hieronder vind je de 'achter de schermen foto's' die ik het leukst vond.

Robby

Als je denkt dat alle honden braaf bleven zitten heb je het mis. Het zijn natuurlijk levende dieren, die allemaal hun eigen grappen en grollen uithaalden tijdens de fotoshoot. Fotograferen op een statief kon niet altijd, want je moet soms vliegensvlug zijn om ze te volgen. 

Robby had wel zin in een sprintje vanaf de kasteeldeur richting de camera. Wat een lol hebben we gehad. Natuurlijk heb ik ook een deftige foto van Robby, al zittend op de rand van de brug. Maar deze is toch veel leuker? 🙂

cavalier king charles fotografie

Bibi

De Hollandse hondenras Markies staat centraal tijdens 'Deftige Dieren'. Bibi is zelfs uitverkozen tot de mascotte van kasteel Amerongen.

Op deze foto zit ze naast een replica-knuffel van het markiesje dat op het schilderij staat samen met Maria Frederike van Reede. Zie de banner bovenaan de pagina. Leuk weetje: het was destijds heel gewoon om gelijk kopieën van schilderijen te laten maken, om te kunnen delen met familie en vrienden. Een vroege soort 'social media' dus.

De sjieke halsband die Bibi om heeft is trouwens niet met echte parels maar met kerstballen. 

Het was even wachten tot de wind in de haren blies, en Bibi net zo'n fluffy oortje kreeg als 'het markiesje zonder naam'. 

Remus

Ontzettend lieve hond en een echt fotomodel. Remus kon en deed gewoon alles. Een windhond was een duidelijk symbool voor de adel, omdat de adel het recht op de jacht had. Als je je met een windhond liet afbeelden, dan was gelijk duidelijk dat je van adel was. 

De lievelingsjachthonden mochten in die tijd wel in het huis komen. Dus die kwamen heel dicht bij de familie.

hondenfotografie teckel

Evert

Keizer Wilhelm had teckels. Het verhaal gaat dat de teckels van de keizer ongegeneerd bij de hoepelrokken van de dames hun poot optilden en dat de keizer dan alleen 'foei' zei. Wat een stiekemerd hè. 

Teckel Evert die tijdens de shoot de rol van Senta vervulde is een echte teckel. Lekker eigenwijs en hij  vertikte om in de lens te kijken, dus dat was een uitdaging. Na het fotograferen van de honden heb ik ook de 'baasjes' Jouke en Elisabeth met Evert op de foto gezet. Leuk als aandenken.

Balou

In het kasteel hangt een foto van Siegfried de zoon van Elisabeth von Ilsemann, gravin Van Aldenburg Bentinck. Ze zitten samen op de grond, en zijn Sint Bernard Barry heeft zijn poten op de schouder gelegd van Siegfried.

Het leek me een leuk idee om dat na te doen. Het is bijna gelukt. Bijna...maar niet helemaal. Balou vond het wel heel gezellig, samen met zijn baasje Margreet dat spelletje spelen. Gelukkig is hij niet zo groot.

Oja, na het fotograferen van Balou moest ik wel even de kwijlslierten van de rode loper verwijderen.

sint bernard fotograferen

Neem een kijkje bij het kasteel

Niet alleen de rondleiding over alle dieren in en rondom het kasteel is leuk. Ook worden er interessante lezingen en workshops gegeven over bijvoorbeeld honden. Neem een kijkje op de website van kasteel Amerongen en maak er een dagje uit van. 
Veel plezier!