fbpx

Toen ik mijn camera uit de doos haalde dacht ik 'help!'

Toen ik mijn camera uit de doos haalde dacht ik 'help!'

Toen ik mijn camera voor het eerst uit de doos haalde dacht ik alleen maar: ooo help waarom heb ik dit nou gekocht? 

Het eerste kwartier met Saskia dacht ik bijna precies het zelfde totdat ik vol verbazing zag dat zij die camera aan durfde te raken en aan de knopjes zat, hahaha.  

Ik had net een nieuwe camera aangeschaft en bijna vanuit de doos bij de workshop voor het eerst gebruikt, natuurlijk wel eerst de accu opgeladen. Wat veel knopjes en wat leek het mij moeilijk!

Saskia is gelukkig super geduldig en legt alles goed en duidelijk uit.

En tijdens de workshop en door de leuke en duidelijke uitleg bleek dat ook ik toch leuke en mooie foto’s uit mijn nieuwe camera kon krijgen.

Ik verbleef in een hele mooie omgeving dus had er meteen een korte vakantie aan vast geplakt in een gezellige B&B. Daar hebben we hele leuke portretfoto’s gemaakt van Naica. Daarna zijn we naar het water gegaan om mooie actie foto’s te maken.

Ik ben via het water op een stijger geklommen om zo van af een laag standpunt foto’s te maken van Naica. Het linkt allemaal makkelijk maar je moet op zoveel dingen letten: scherpstellen, hond in de gaten houden, camera rechthouden en niet te vergeten op het knopje drukken, hihi.

Nadat we op pad waren geweest hebben we onder het genot van een lunch en koffie alles nog eens doorgelopen en mijn foto's bekeken.

Zowel de workshop als het gebruik van mijn nieuwe camera was voor mij de eerste keer en ik heb goede handvaten mee gekregen om thuis zelf met mijn camera aan de gang te kunnen en te groeien in het maken van mooie foto’s.

De uitleg, het geduld en de vriendelijkheid van Saskia in haar manier van lesgeven is zeker terug te vinden in het plezier van fotograferen.

Mij is de workshop super goed bevallen en weet zeker dat als ik iets verder zelf ben met mijn camera ik nog een keer een workshop ga volgen. Zodat ik nóg meer kan leren en nóg meer uit mijn - voor mij toch nog steeds nieuwe - camera kan halen.

Klik op de foto voor een vergroting.

Leuke weetjes

Dan een stukje over mijn maatje die niet geheel onbelangrijk was tijdens deze workshop. 

Haar naam is Naica en het is een Flatcoated Retriever, water zit dan ook als extra gen in haar DNA. Vandaar ook de keus om actie foto’s te maken bij het water. 

Naica is bijna 8 jaar oud ik heb haar op anderhalf jarige leeftijd overgenomen. 

Naica is een vrolijke en soms wat eigenwijze dame haar grootste hobby is toch echt wel zwemmen in het water het liefste achter de bal aan of nog beter als ik de vuurtoren mee neem. 

Halen, terug brengen en opnieuw met volle vaart te water. Dit vindt ze echt een super spel! Wat ook leuk is is met een nat lijf rollen in zand of wat je ook tegen komt.  

Met mijn baas gratis voorzien van water, zand en modder. Daarom hebben Naica samen één heel belangrijke huishoudelijke regel in gesteld. Zo weten we beide waar we aan toe zijn en geeft dit ook geen stress. 

Naica maakt vies en ik maak schoon. Haha zo simpel. 

Verder is Naica een super model en vind ik het heel leuk om van haar foto’s te maken. 

Echte maatjes

Ik heb super genoten van mijn workshop die ik samen met Naica heb kunnen doen bij Saskia. Leerzaam, leuk en zeker een aanrader. Geen druk maar puur ontspanning de tijd vloog om.

- Liz Gendor en Naica

Wil jij ook mooiere foto's maken van je hond met je spiegelreflex- systeem- of compactcamera? Kijk dan eens bij mijn workshops.-