fbpx

Waarom ik honden fotografeer met mijn smartphone

Waarom ik honden fotografeer met mijn smartphone

Woody, mijn Golden Retriever, liep vrolijk op De Eng, een schitterend buitengebied bij Wageningen. We waren nog geen 5 minuten onderweg en ineens viel hij om, bij de eerste wilgenstruik langs het zandpad.

Ik schrok en rende naar hem toe. Meteen zag ik dat het niet goed was. Hij wilde opstaan, maar kon niet meer. Die blik vol onmacht vergeet ik nooit meer. Hij was al 12, maar helemaal niet klaar om te gaan. En ik was er ook niet klaar voor. Toch was dit zijn moment...

Tot op de dag van vandaag ben ik hier verdrietig om. Plotseling mijn beste maatje verliezen, waarmee ik 12 jaar lief en leed heb gedeeld. Eind 2016 besefte ik dat ik van Woody veel meer foto’s had moeten maken met mijn smartphone. 

Niet van die geposeerde foto’s, maar foto’s van de de dagelijkse dingen. Hoe hij sliep in zijn mand, zijn brokjes at, met zijn pluche varken speelde en gekke bekken trok, want eerlijk gezegd: die foto’s had ik nauwelijks. Stom van me dat ik er niet veel meer met mijn smartphone had gemaakt, want die had ik altijd bij me! 

Maar achteraf praten is altijd makkelijker…

De laatste foto van ons drieen samen. In oktober van dat jaar overleed Maxi aan een tumor in haar koppie. Deze foto is gemaakt met de iPhone 4.

Gekke blije Woody

Woody van Saskia Weijman

Woody op de dijk in Wageningen. Foto gemaakt met de iPhone 4.

Het roer om

Woody is de reden waarom ik het roer heb omgegooid, hondenfotograferen.nl ben gestart en jou help mooiere foto's te maken. 

Ik wil namelijk voorkomen dat jij net zoals ik op een dag spijt krijgt dat je te weinig en geen goede foto’s hebt van het dagelijkse leven van je hond. Ik wil je helpen om mooie foto’s te maken met de camera die je altijd bij je hebt: je smartphonecamera.

En echt, als je weet hoe je dat doet krijg je niet alleen veel meer plezier in het fotograferen, maar maak je zulke gave foto’s dat je er een schitterend fotoboek van kunt maken. Of de foto mega groot aan de muur kunt hangen. 

Blijvende herinneringen maken, daar wil ik jou met mijn kennis, ervaring, online trainingen en workshops graag bij helpen.

Of je ooit wel of niet iets bij me volgt, beloof me in ieder geval een ding: maak veel foto’s van je hond 🙂

Groet, Saskia 

Woody was gek op zwemmen .. en eenden ;)... maar door zijn zwakke achterpoten moest-ie wel een zwemvest om. Deze foto is destijds gemaakt met de Canon D70.